BiH
931

Kakanjci i Zeničani u euforiji dočekali kraj trke Amela Tuke

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
U Gradskoj dvorani u Kaknju danas je oko 1.000 građana pratilo trku svoga sugrađanina Amela Tuke na 800 metara u finalu Svjetskog prvenstva u Pekingu.

Javno praćenje organizovala je Općina Kakanj, a navijači su naoružani navijačkim rekvizitima Gradsku dvoranu počeli puniti već u 13:30 sati. Atmosfera je do usijanja došla kada se na displeju prvi put danas našao Amel Tuka prilikom izlaza na stazu, nakon čega je krenulo navijanje.

Njegovi sugrađani su cijelu trku ispratili gromoglasnim navijanjem.

"Svi smo sretni i zadovoljni ovim uspjehom. Ovako kako je Amel predstavljao BiH malo je ko to tako uradio. S obzirom da je jučer izašao iz atletske sjene, on je svjetsko čudo. Svi su iznenađeni njegovim uspjehom, svi smo negdje u tišini priželjkivali tu medalju, a sada smo svi presretni. Vjerujem da su pred njim pravi rezultati, ovo je prvi nastup i još mnogo će sreće i zadovoljstva donijeti bh. publici", kazao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Javno praćenje trke Amela Tuke organizovano je i u Zenici gdje je više od stotinu Zeničana na Trgu Alije Izetbegovića na gradskom displeju pratilo nastup Amela Tuke koji je danas sa vremenom 1:46.30 obezbijedio bronzanu medalju SP sa kojom će uskoro se vratiti u Bosnu i Hercegovinu.