BiH
12

Kafilerija preduzeća Rad još uvijek nije registrovana

Piše: E.S.H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kafilerijski tim preduzeća Rad je oformljen u septembru, ali ta radna jedinica još uvijek nije registrovana. Kako nam je potvrdio Ahmed Đipa, glasnogovornik Rada, u toku je postupak registracije Higijenskog servisa.

Na osnovu Zaključaka Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša, sadašnja Higijeničarska služba može i prije registracije Higijenskog servisa, a na osnovu rješenja Veterinarske inspekcije, hvatati agresivne, opasne i bolesne pse te ih transportovati do Veterinarske stanice.

"Iz Veterinarske stanice su nam poslali obavijest da trenutno ne mogu primati uhvaćene pse radi daljeg tretmana", izjavio je Đipa za Klix.ba.

Veterinarska stanica je od 27. oktobra u generalnom štrajku, te zbog toga ne mogu vršiti svoj posao.

"Kada nakon registracije počne raditi Higijenski servis u KJKP Rad, cijeli postupak, od hvatanja opasnog, agresivnog ili bolesnog psa, do njegovog eutanaziranja ili smještanja u azil, bit će obavljen u Higijenskom servisu uz nadzor veterinarskog inspektora", kazao je glasnogovornik preduzeća Rad za Klix.ba.

Podsjećamo da je Vlada Kantona Sarajevo zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP Rad d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo. Služba za kafilerijske poslove nije u funkciji pet godina.