BiH
1

Kadrovske izmjene u Vanjskotrgovinskoj komori BiH

SRNA
Potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Amir Zukić i Veselin Poljašević razriješeni su dužnosti, a na njihove funkcije imenovani su Ismet Kumalić i Nemanja Vasić.

Na današnjoj sjednici Skupštine Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je održana u Tesliću, usvojen je izvještaj Komisije za verifikaciju mandata delegata i odluka o verifikaciji novoimenovanih delegata u ovoj skupštini.

Nakon verifikacije mandata, na sjednici Skupštine imenovani su Dragoslav Mihajlović i Ahmet Egrlić za predsjednika, odnosno potpredsjednika, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Skupština Vanjskotrgovinske komore BiH usvojila je odluku o izmjeni Statuta i razriješila dužnosti članove Upravnog odbora Dragana Despotovića, Edina Arslanagića i Nihada Imamovića, te članove Nadzornog odbora Sinišu Pratljačića i Jorgovana Begića.

U Upravni odbor imenovani su Borko Đurić, Šukret Hadžalić i Emir Raković, a u Nadzorni odbor Milomir Durmić i Huso Ćesir.

Skupštinski delegati imenovali su stalne skupštinske komisije, odnosno imenovana je nova Komisija za izbore i imenovanja dok je u Verifikacionoj komisiji zbog nespojivosti funkcija izvršena zamjena dva člana.

Na današnjoj sjednici Skupštine Vanjskotrgovinske komore usvojeni su i neophodni finasijski, planski i programski akti.