BiH
0

Kadić pozvao Našu stranku na razgovore o noćnoj liniji

FENA
Haris Kadić (Foto: Sarajevo-x.com)
Haris Kadić (Foto: Sarajevo-x.com)
Generalni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj - GRAS Haris Kadić kazao je danas novinarima da je pozvao predstavnike Naše stranke na sastanak na kojem će biti govora o uvođenju kasne noćne linije u Sarajevu.

Naime, Naša stranka organizirala je u Sarajevu prošle sedmice potpisvanje peticije ispred sarajevske Katedrale i na web stranici za uvođenje noćne autobuske linije u dane vikenda, koju je potpisalo 1.600 građana.

Kadić je danas naglasio da je uvođenje te linije i više nego potrebno da bi i oni koji rade noćne smjene imali na raspolaganju javni gradski prijevoz, a noćne linije potrebne su i mladim ljudima koji u dane vikenda izlaze i ostaju u gradu zabavljajući se.

Iz Naše stranke navode da bi ta linija trebala biti uvedena na relaciji Vijećnica - Ilidža tokom vikenda, a autobus bi saobraćao svakih pola sata iza ponoći s početne stanice Vijećnica, što bi doprinijelo boljem kvalitetu života u bh. glavnom gradu.

Potpisnici peticije su se složili da bi po ugledu na evropske metropole i Sarajevo trebalo uvesti linije saobraćaja poslije ponoći.