BiH
3

Kadić: DF će sutra odlučiti o tome hoće li podržati kandidaturu Jasmina Imamovića za gradonačelnika Tuzle

Piše: A. K.
Jasmin Kadić
Jasmin Kadić
Gradski odbor Demokratske fronte u Tuzli sutra će zauzeti konačan stav o tome da li će podržati kandidaturu Jasmina Imamovića za gradonačelnika Tuzle, ili će na predstojćim lokalnim izborima u oktobru ove godine ipak izaći sa svojim kandidatom za ovu funkciju. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je član pregovaračkog tima Gradskog odbora DF-a u Tuzli Jasmin Kadić.

Podsjećamo, u ponedjeljak je na sjednici Gradskog odbora SDP-a u Tuzli odlučeno da će kandidat ove partije za funkciju gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima biti aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Kadić u razgovoru za Klix.ba ističe da će Gradski odbor DF-a u Tuzli sutra održati sjednicu na kojoj će biti odlučeno da li će ova partija podržati odluku SDP-a BiH.

"Predsjedništvo DF-a je jučer ponovo na sjednici potvrdilo da gradske i općinske organizacije same odluče o tome da li će podržati zajedničkog kandidata ili idu sa svojim. Mi smo danas imali pregovore na kantonalnom nivou, ali nismo pričali konkretno za Tuzlu. Gradski odbor u Tuzli sutra će imati svoju sjednicu gdje će biti donesena odluka da li smo spremni podržati Jasmina Imamovića kao kandidata za gradonačelnika Tuzle ili ipak idemo sa svojim kandidatom", istakao je Kadić.

Kao što smo već i pisali, iako se ranije najavljivalo da će za nosioca liste SDP-a na lokalnim izborima biti izabran ratni načelnik Tuzle Selim Bešlagić, do toga ipak nije došlo te je izabran doktor na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli Aleksandar Vujadinović.

Bivši načelnik Tuzle Selim Bešlagić u današnjem razgovoru za Klix.ba je kazao kako neće podržati kandidaturu Jasmina Imanovića za načelnika Tuzle i da će odbiti učestvovanje u njegovoj propagandi.

U narednih nekoliko dana u javnosti će biti objelodanjena i imena SDP-ovih kandidata za sastav Gradskog vijeća u Tuzli.