BiH
24

Kad u BiH objašnjavaju kako glasati: Chocolate cake topping wafer oat cake

Piše: E.S.H.
"Glasam, dakle postojim!" je projekat koji su pokrenuli mladi ljudi, članovi Udruženje za promociju omladinskog aktivizma POMAK i Centar za društveno obrazovanje mladih uz finansijsku pomoć Vijeća Evrope i Kneževine Lihtenštajn.

Njihova namjera je da u izborni proces uključi što više mladih, te ih edukuje o načinu glasanja, ali i pomogne im da naprave najbolji izbor kandidata.

Međutim, na stranici Glasam.ba, u rubrici "Kako glasati", koja bi trebala objasniti mladima kako da glasaju, posjetioci mogu naći popis mnogih poslastica i to na engleskom jeziku.

Croissant unerdwear.com cake cheesecake dessert soufflé. Fruitcake bonbon applicake sugar plum lollipop biscuit sweet roll applicake. Jelly dragée muffin liquorice applicake tootsie roll gingerbread. Tart apple pie chocolate bar jelly halvah topping lemon drops gummi bears. Chocolate cake topping wafer oat cake. Topping sweet roll toffee gingerbread...

Tražili smo pojašnjenje od koordinatora projekta Hilmije Arnautovića koji nam je rekao da je stranica pokrenuta prije dvije sedmice.

"Još uvijek radimo na stranici, a nismo ni dobili sve podatke o mladim kandidatima, tako da je to sve u fazi izrade", kazao je Arnautović.

Zamišljeno je da projekat "Glasam, dakle postojim" traje do Izbora, a stranica Glasam.ba će biti posvećena mladim ljudima. Tu će moći pisati kolumne, komentare i viđenja u cilju razmjene mišljenja i komunikacije između mladih ljudi u BiH.