Vrijeme u BiH
0

Jutros temperatura -15, naredne sedmice 15 stepeni

Sarajevo-x.com
Zenica (Foto: Dado Ruvić/Fotoservis)
Zenica (Foto: Dado Ruvić/Fotoservis)
U Bosni i Hercegovini i jutros pada snijeg i donosi brojne probleme. U Drvaru je bilo najhladnije sa -15 stepeni, a na Bjelašnici su u sedam sati izmjerena 122 centimetra snijega. Ipak, ovakva situacija neće se dugo zadržati. Veliko zatopljenje zahvatit će naredne sedmice region i našoj zemlji donijeti temperature i do 15 stepeni.

Razmještaj ciklona i akticiklona donijet će topao zrak, ali i prouzrokovati brojne poplave zbog porasta nivoa vode u vodotocima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, minusa će nestati već u utorak, kad bi najveće temperature u najtoplijem dijelu dana mogle dosegnuti 10 stepeni u južnim krajevima zemlje, dok bi nas u srijedu moglo dočekati iznenađenje u obliku ugodnih šest do 15 stepeni.

Danas će biti pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana će doći do djelimičnog razvedravanja u Hercegovini, zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne. Vjetar će biti umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na jugu od 0 do 5 °C.