BiH
123

Jutros otvorena šalter sala Općine Centar, vjenčanja na terenu

Klix.ba
Kako je ranije bilo najavljeno, zahvaljujući izuzetnom i danonoćnom angažovanju rukovodstva Općine Centar, uposlenika i ostalih, jutros u 7:30 sati šalter sala Matičnog ureda Općine Centar ponovo je otvorila vrata za građane – korisnike njenih usluga.

Inače, šalter salu nije zahvatio požar 7. februara 2014. godine kada je tokom prosvjeda gorjela zgrada Općine Centar, ali su bile uništene instalacije, polupana su stakla i načinjene druge štete koje je trebalo hitno otkloniti kako bi se građanima omogućilo da što je moguće prije počnu ostvarivati svoja osnovna prava i dobiti potrebne dokumente.

Prijemu prvih stranaka koje su došle po izvode iz matičnih knjiga i ovjeru dokumenata prisustvovali su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i iskazali podršku uposlenicima koji su danonoćno radili da se šalter sala ponovo stavi u funkciju, a koji su i danas na svojim radnim mjestima.

"Zbog vanrednih okolnosti, za sada je radno vrijeme šalter sale Matičnog ureda Općine Centar i prijema podnesaka od 7:30 do 16 sati. Građani ovdje i dalje mogu dobiti izvode iz matičnih knjiga i izvršiti ovjeru dokumenata. Zahvaljujući razumijevanju, podršci i odličnoj saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), od danas se vrše i provjere neophodnih podataka za izdavanje biometrijskih ličnih dokumenata, ali sa privremeno smanjenim kapacitetom. Kad su u pitanju vjenčanja, od danas pa do daljnjeg prijave za vjenčanja će se primati u prostorijama Mjesne zajednice Ciglane-Gorica (Trg Merhemića 14). Razumljivo, vjenčanja se ne mogu obavljati u zgradi Općine Centar, ali će matičari u dogovoru sa mladencima izlaziti na teren i tamo obavljati ceremoniju vjenčanja, i to će biti bez ikakve naknade. Vjenčanja za koja je ranije planirano da se održe u Općini Centar bit će obavljena u prostorijama Mjesne zajednice Marijin dvor-Crni vrh (Dolina 7)", izjavila je Jasna Beba, pomoćnica općinskog načelnika za opću upravu.