BiH
1

JU Djeca Sarajeva: Rekonstrukcija dječijih vrtića Bulbuli, Lužani i Slavuj

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stavljanje u funkciju devastiranog vrtića "Bulbuli" u ulici Hulusina 10, općina Stari Grad Sarajevo, bila je tema sastanka kojeg su održali predstavnici vrtića, JU "Djeca Sarajeva" i Općine Stari Grad.

Na sastanku je dogovoreno da JU Djeca Sarajeva uradi idejni projekt rekonstrukcije vrtića, predmjer i predračun, a Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad aplikacionu formu Projekta kojim bi se zajednički apliciralo za dodjelu sredstava potrebnih za adaptaciju i stavljanje u funkciju vrtića.

S obzirom na to da JU Djeca Sarajeva u budžetu za 2015. godinu ne raspolaže sredstvima za izradu Idejnog projekta, danas je održan i radni sastanak u Uredu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali direktorica Zavoda Ljiljana Pelidija, v.d. direktor JU Djeca Sarajeva Jasmina Čongo, te rukovodilac službe za nabavku, distribuciju i održavanje Džana Čelik.

Tema razgovora je bila i okončanje rekonstrukcije vrtića "Lužani" - Ilidža koji bi se po procjeni Zavoda za izgradnju KS trebao okončati do kraja augusta, nakon čega slijedi opremanje vrtića od JU Djeca Sarajeva.

Na sastanku se također dogovaralo o radovima koji slijede u vrtiću "Slavuj", a tenderska procedura je u toku.

Radove će realizirati Zavod za izgradnju KS, dok je sredstva osigurala JU Djeca Sarajeva. Radovi bi trebali biti okončani do kraja budžetske godine.

Postignut je također i dogovor da stručne službe Zavoda za izgradnju KS sačine idejni plan rekonstrukcije vrtića "Bulbuli", što je njihov lični doprinos u sastavu projekta buduće adaptacije navedenog vrtića.

Na ovaj način, kao i u prethodnim godinama, Zavod za izgradnju KS je ponovo pokazao svoju spremnost da podrži projekte adaptacije i rekonstrukcije vrtića JU Djeca Sarajeva u cilju osiguranja uslova za širenje mreže predškolskih ustanova, saopćeno je iz JU Djeca Sarajeva.