Odgovor Komšiću
0

Jovičić: "Za Srbe nema mjesta u Sarajevu"

SRNA
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Slavko Jovičić izjavio je danas Srni da Srbi napuštaju Sarajevo, jer za njih nema mjesta u tom gradu u kojem su narod entog reda.

"Srbi danas napuštaju Sarajevo iz ekonomskih razloga i naravno da će napuštati, jer oni ne mogu dobiti ni posao u obdaništu. Za Srbe nema mjesta ni na jednoj funkciji direktora, pomoćnika ili zamjenika direktora bilo koje institucije, osim u zajedničkim institucijama BiH koje dolaze iz Republike Srpske (RS)", rekao je Jovičić.

Komentarišući <a class="text-vijesti hover:underline" href="http://www.sarajevo-x.com/clanak/090329070">izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića</a> da su sarajevski Srbi i Hrvati taj grad napuštali, prevashodno, iz ekonomskih razloga, ali i zbog osjećaja drugorazrednosti, Jovičić je rekao da Srbi u toku rata, iako su imali želju, nisu uspjeli da izađu iz Sarajeva.

"Oni su imali namjeru i želju da izađu i da su uspjeli u tome mnogi od njih nekoliko hiljada spasilo bi svoje živote, ali vlast čiji je Komšić 'zlatni ljiljan' nije  dozvoljavala Srbima da napuste grad da bi pred međunarodnom zajednicom pokazali kako je Sarajevo navodno multietnički grad", konstatovao je Jovičić.

Komšićeva tvrdnja da su Srbi i Hrvati nastavili da napuštaju grad poslije rata iz ekonomskih razloga, rekao je Jovičić, donekle je tačna, jer pokazuje da su Srbi išli "trbuhom za hljebom" da bi spasili gole živote. 

"Sve što kaže gospodin Željko Komšić je njegov alibi, jer on ne zastupa ni narod kojem on pripada i očekivati da zastupa Srbe je iluzija, jer je on žzlatni ljiljanž zaradio boreći se protiv Srba. On jedino uvažava šačicu Srba koje su on i njegov politički lider uspjeli da slude pod plaštom građanske države i da kažu da je njihova stranka multietnička", istakao je Jovičić.

Naglasivši da je degutantno komentarisati Komšićeve izjave, Jovičić je pozvao Komšića da mu kaže koliko je u porodilištu u Sarajevu u posljednjem periodu rođeno srpske djece i koliko ih je upisano u osnovnu i srednju školu.
"Kada bi mi gospodin Komšić javio da je vidio kolonu srpskih svatova kroz Sarajevo, bio bih  spreman da se odmah povučem iz politike i da se više nikada ne pojavim u javnosti. A kad bi vidio srpsku zastavu na čelu kolone srpskih svatova u Sarajevu, što je nemoguće, onda bih se ja definitivno iselio,  ne iz Sarajeva kao što sam se iselio, nego iz BiH i ne bih živio čak ni u EU", zaključio je Jovičić.