BiH
0

Josipović posjetio Franjevački samostan u Širokom Brijegu

FENA
Ivo Josipović (Foto: Klix.ba)
Ivo Josipović (Foto: Klix.ba)
U sklopu jednodnevne posjete BiH, SDP-ov predsjednički kandidat i hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je danas Franjevački samostan u Širokom Brijegu.

Tamo su ga dočekali gvardijan Samostana fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te fra Vendelin Karačić koji mu je govorio o historiji Širokog Brijega i crkve te mu pokazao Franjevačku riznicu i Franjevačku galeriju.

"Ovdje je kolijevka kulture i vjere u Hercegovini, s ogromnim utjecajem ne samo na Hrvate. Ovdašnja tradicija ima i evropski utjecaj. Ovdje u Muzeju imate neprocjenjiva blaga i bogatu ostavštinu", rekao je Josipović za medije, dodavši kako je glasovita širokobriješka gimnazija odškolovala brojne značajne osobe koje su zauzele važna mjesta u BiH i Hrvatskoj.

Josipović je svoju posjetu Bosni i Hercegovini završio u Livnu gdje se sastao s predsjednikom vlade Livanjskog kantona Brankom Ivkovićem te razgovarao s građanima Livna.

Jutros se Josipović u Mostaru susreo s hrvatskim članom BiH Predsjedništva Draganom Čovićem te je u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru studentima održao predavanje o hrvatskoj vanjskoj i sigurnosnoj politici.