"Za Komšića glasali i Hrvati"
0

Josipović ocijenio da je SDP najveći dobitnik izbora u BiH

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je u Rijeci, upitan da komentira rezultate nedjeljnih izbora u BiH, kazao da je po rezultatima koje je on vidio sinoć najveći dobitnik izbora SDP.

To pokazuje promjenu raspoloženja u BiH kao i da nije tačna dosadašnja tvrdnja kako u BiH Hrvati ne glasaju za SDP-ove kandidate, rekao je Josipović. Željko Komšić je dobio toliko glasova da je jasno da su za njega glasali i Hrvati, zaključio je Josipović.

Čestitao je svim pobjednicima izbora rekavši da BiH očekuje puno posla.

"Želim da u reformama koje je očekuju hrvatski narod bude izjednačen po pravima i obvezama s ostala dva", rekao je hrvatski predsjednik.

Izrazio je nadu da će odnosi BiH i Hrvatske biti još bolji te da slijedi period saradnje i prijateljstva.

Na novinarsko pitanje mogu li izjave hrvatskih političara u BiH poput Dragana Čovića o potrebi uspostave federalne jedinice za hrvatski narod u BiH zaoštriti odnose unutar te države, Josipović je kazao da to ne očekuje.

"Mislim da će demokratska procedura sve razjasniti", rekao je Josipović, ustvrdivši da su sve političke ideje koje se iznesu legitimne.

"Nema razloga da se nekoga stavlja na stub srama ili na lomaču jer nešto predlaže", kazao je te dodao da je stvar suglasnosti svih triju naroda hoće li prihvatiti to što se predlaže.