Nije se sastao sa Milanovićem
0

Josipović: Lagumdžijin potez možda ima stranačku podlogu

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u srijedu u Zagrebu da nedavni potez ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, koji je odbio doći na radni ručak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem u Sarajevu, "možda ima stranačku podlogu" i vjeruje da neće utjecati na odnose Hrvatske i BiH.

"To možda ima stranačku podlogu, možda se radi o nezadovoljstvu protokolom. No, bez obzira kako tko vidi tu gestu, nadam se da će posjet premijera Milanovića doprinijeti jačanju suradnje s BiH", rekao je Josipović na konferenciji za novinare nakon sastanka s hrvatskim veleposlanicima u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na novinarsku zamolbu da komentira taj slučaj.

Socijaldemokrat Lagumdžija, kao i njegov stranački suradnik i predsjednik vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, izbjegao je radni ručak s Milanovićem koji je krajem veljače boravio u službenom posjetu BiH, ocijenivši da je njegov posjet "isuviše nacionalno obojen".

Josipović je istaknuo da je BiH najvažniji susjed Hrvatske koja će Sarajevu pružiti svu tehničku pomoć za dobivanje statusa kandidata i za priključenje EU-u.

"Siguran sam da će i Lagumdžija nastaviti s politikom dobrih odnosa s Hrvatskom", rekao je Josipović.