NS Radom za boljitak
0

Josip Pejaković: "Dižite se, prevareni!"

Sarajevo-x.com
Josip Pejaković
Josip Pejaković
Josip Pejaković, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za Parlamentarnu skupštinu BiH, obratio se svojim sugrađanima u povodu, kako ističe, sve težeg statusa obespravljenih invalida u Bosni i Hercegovini.

"Dvadeset godina vladavine ove horde samoživih i krajnje bezobraznih nesposobnjakovića dovelo je do toga da vi, dragi moji sugrađani, nemate razloga vjerovati u svjetliju budućnost i bilo kakav boljitak. Ne zamjeram vam, drage moje i dragi moji, zbog toga jer vas razumijem. Odgovorno tvrdim da je njima onakvim kakvi su, nakaradni i samoživi, krajnji cilj uvijek bio da postanu gospodari vaših, a time i moga života. Dvadeset godina ta horda samoživih bezobraznika pod izgovorima nacionalnih ugroženosti gurala nas je u dužničko ropstvo, neimaštinu i beznađe. Sve ovo vrijeme na vašim mukama koristili su priliku za svoje bogaćenje i izgradnju svojih imperija i carstava, i dobro su ga iskoristili. Ta hrpa bezobraznika sebi su dali za pravo da vama i meni mogu 'davati' pa oduzimati određena prava. Pravo se nikome ne 'dodjeljuje', hordo samoživa! Pravo se stiče! To vam kažu razne konvencije u svim oblastima, jer 'jednom stečeno pravo ne smije biti ukinuto'. To je jedan od osnovnih principa ljudskih prava koja vi niste željeli poštivati, a znam da ste znali za to", poručuje Pejaković, koji vlastima predbacuje da su "gušili ljudske živote omčom svoje nesposobnosti i bezobrazluka".

"Svjesno ste i sistemski na takve podle i neljudske načine mojim sugrađanima oduzimali prava i novčane naknade koje su im život značile. Plavom revolucijom Narodne stranke Radom za boljitak prve nedjelje, desetog mjeseca ove godine, stat će vam ukraj moji sugrađani, neka znate to", navodi Pejaković u svom saopćenju za javnost.