BiH
230

Još se niko nije odazvao Štukanovom pozivu na "opštu mobilizaciju"

Anadolija
Iako je bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan nedavno pozvao građane Bosne i Hercegovine da danas blokiraju ulice u svim gradovima BiH, pozivu se još uvijek niko nije odazvao.
Aerodrom danas nije blokiran (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aerodrom danas nije blokiran (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Kako je u izjavi za agenciju Anadolija rekao Štukan, on nema potvrđenih informacija da će se njegovom pozivu iko odazvati.

"Postoje neke naznake da će u Konjicu u 12:00 biti blokada, ali ne znam ništa sigurno. Dobro je što ne znam, volio bih da se to dešava spontano na raznim mjestima i da niko ne zna kad će se desiti", kazao je Štukan.

Štukan je 25. augusta pozvao građane BiH na nove proteste, ovog puta povodom dolaska Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Sarajevo 4. septembra.

On je istakao da se svakom narednom tranšom od MMF-a BiH zadužuje sve više, što će, kako je dodao, plaćati njegova "djeca i unuci". Novac od MMF-a će na kraju, prema njegovom mišljenju, na javnim tenderima i pozivima, završiti u rukama političara, pomoću kojeg će oni kasnije finansirati svoje kampanje širenja "mržnje, podjela i straha među narodom".

Feđa Štukan (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Feđa Štukan (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

U okviru četvrtog pregleda po stand-by aranžmanu, Misija MMF-a će posjetiti Sarajevo i Banju Luku od 4. do 19. septembra, a, kako je predviđeno, približno 42,3 miliona SDR (oko 48,1 miliona eura) bit će dostupno zaključenjem četvrtog pregleda.

Štukan je ranije pozvao građane da blokiraju aerodrome, ceste, raskrsnice..., no to se nije desilo.