BiH
45

Još nema informacija o tome ko je zapalio zgradu Vlade Kantona Sarajevo

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome ima li osumnjičenih osoba za napad na zgradu Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar, koja je zapaljena tokom demonstracija u Sarajevu prošloga mjeseca. Ova zgrada je zapaljena kao i zgrada Predsjedništva BiH tokom protesta 7. februara.

I, dok je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu vezano za napad na zgradu Predsjedništva, u okviru koje su načinjeni određeni pomaci i lišeni slobode osumnjičeni za taj napad, Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje vodi istragu o paljevini zgrade Vlade KS i Općine Centar, još uvijek nema takve rezultate, barem ne zvanično.

Glasnogovornik Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić za Klix.ba je potvrdio tek da je ova institucija dobila izvještaje MUP-a KS i Federalne uprave policije u vezi sa ovim slučajem.

"Tužilaštvo KS je formiralo predmet i u tom pravcu na temelju prikupljenih materijalnih dokaza preduzima potrebne istražne radnje", naveo je Hamzić, ne želeći iznositi dosadašnje rezultate tih istražnih radnji.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić za Klix.ba je naveo da ova institucija provodi istragu u vezi sa ugrožavanjem kapaciteta i objekata Predsjedništva BiH, Ministarstva vanjskih poslova, Ustavnog suda BiH i Arhiva BiH, a riječ je o institucijama koje su ugrožene i napadnute također 7. februara.