Vrankić s predstavnicima MMF-a
0

Još jednom istaknuto kako treba ispoštovati politiku iz pisma namjere

FENA
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Dragan Vrankić razgovarao je danas u Sarajevu s voditeljem Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Costasom Christuom o ispunjavanju obveza koje je BiH preuzela stand-by aranžmanom i pismom namjera, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Vrankić i Christou naglasili su još jednom da sve nivoe vlasti u BiH treba da ispoštuju zacrtanu politiku iz pisma namjera, ne samo kako bi bila odobrena četvrta tranša od oko 38 miliona eura, već, što je posebno važno za fiskalnu stabilnost Bosne i Hercegovine u budućnosti - kako bi bile provedene strukturalne reforme.

Na tehničkom nivou danas je u toku i pregled izvršenja budžeta institucija BiH za 2010. godinu te se sagledavaju projekcije za 2011. Iznos budžeta bi trebao biti na nivou ovogodišnjeg.

Razgovarano je i o globalnom okviru budžeta 2012. -2014. godina.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a za BiH Milan Cuc.

Misija MMF-a u BiH boravi od 18. ovog mjeseca u okviru nastavka drugog pregleda. Razgovore nastavlja s predstavnicima vlasti u Federaciji BiH a završni sastanak bit će održan početkom iduće sedmice, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.