BiH
38

Još jedno razbojništvo i otimanje mobitela u Sarajevu

Piše: E. F.
Foto: Screenshoot
Foto: Screenshoot
Nakon što smo sinoć objavili snimak razbojništva koj je izvršeno nad srednjoškolcem u Sarajevu i to unutar stambene zgrade, kada mu je otet mobitel, u Sarajevu se sinoć dogodio još jedan identičan slučaj.

Naime, novo razbojništvo dogodilo se u sarajevskoj ulici Vrazova oko 21:30 sati kada su dvije nepoznate muške osobe prišle K. D. te uz prijetnju pištoljem od njega ukrali mobitel.

Podsjećamo, četiri sata ranije još uvijek nepoznati razbojnik je pratio srednjoškolca na povratku kući te je za njim ušao u haustor zgrade u ulici Fetaha Bećirbegovića.

Nakon što je kao tobože slučajni prolaznik prošao pored mladića, razbojnik se okrenuo prema njemu i iz jakne izvadio nož zaprijetivši njegovom upotrebom. Tražio je od njega mobitel, prijeteći i dalje nožem koji je uperio u njega.

Srednjoškolac je mobilni aparat predao razbojniku, a ovaj je odšetao kao da se ništa nije dogodilo. Sve su zabilježele nadzorne kamere u zgradi, a otac napadnutog učenika Klixu je ustupio snimak nadzorne kamere sa ciljem da pomogne u identifikaciji i pronalasku razbojnika.

U sarajevskoj policiji pak kažu da razbojnike još uvijek nisu identifikovali te da intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih slučajeva.