BiH
0

Još jedno oštećenje plinske cijevi izazvalo paniku Sarajlija

FENA
Prilikom izvođenja radova u ulici Branilaca Sarajeva, ispred Bosanskog kulturnog centra, danas oko 13 sati došlo je do oštećenja plinske cijevi te do nekontroliranog istjecanja određene količine plina.

Portparol "Sarajevogasa" Adis Salkić je u izjavi za Fenu potvrdio da je na lice mjesta odmah izašla dežurna služba "Sarajevogasa" te u kratkom periodu sanirala oštećenje.

"Plin je zaustavljen i više ne curi, a prema informacijama s terena istekla je mala količina gasa", izjavio je Salkić.

Saznajemo da je do oštećenja došlo prilikom radova na vodovodnim cijevima koje izvodi preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Stanari i zaposleni u poslovnim objektima zgrade u ulici Branilaca Sarajeva, u blizini Bosanskog kulturnog centra, evakuirani su uz pomoć službenika policije. Preusmjeren je i saobraćaj, a pješaci su savjetovani da obilaze područje ispred BKC-a.

Nakon što je 4. maja u Radićevoj ulici zbog nekontroliranog istjecanja plina došlo do eksplozije u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena, današnje curenje plina u jednoj od naprometnijih sarajevskih ulica, izazvalo je dodatno uznemirenje građana.