BiH
157

Još dvoje uhapšenih u nastavku policijske akcije "Pravda"

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U nastavku policijske akcije "Pravda" privedene su još dvije osobe koje se sumnjiče za organizovani kriminal. Riječ je o bivšoj pravobraniteljici Općine Stari Grad Suadi Hadžić i stručnjaku za saobraćaj Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hajrudinu Omerbegoviću.

Međunarodna policijska akcija kodnog naziva "Pravda" koja se sprovodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo i dalje traje, a do sada je uhapšeno ukupno 15 ljudi. U nastavku su očekuje privođenje još nekoliko osoba

Policijski službenici izvšili su pretrese u zgradi Općine Stari Grad, Zavodu za planiranje KS i Općinskom sudu Sarajevo.

Tokom dana privedeno je nekoliko osoba među kojima su i bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski advokat Emir Karača kao i uposlenica Općine Stari Grad Sarajevo Lejla Cerić.

Svi optuženi sumnjiče se za za organizirani kriminal, pranje novca i korupciju. Akcija je provedena u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zeničko-dobojskom , Srednjobosanskom kantonu i na području Hrvatske.

Od jutros je pretreseno 60 lokacija na području BiH i Hrvatske, a koje su rezultat višemjesečne istrage Tužilaštva KS. Akciju provode Federalna uprava policije (FUP) u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) i USKOK-om u Hrvatskoj.