BiH
0

Još dva Mladićeva pomagača puštena iz pritvora

FENA
Okružni sud u Beogradu u srijedu je ukinuo pritvor dvojici optuženih za pomaganje i skrivanje haškog optuženika Ratka Mladića, javljaju srbijanski mediji.

Na slobodu su pušteni Predrag Ristić i Borislav Ivanović koji su s još osam osoba optuženi da su "krili i na druge načine pomogli da ne bude otkriven" odbjegli Ratko Mladić.

Nakon podizanja optužnice 17. jula ove godine, iz pritvora je pušteno troje optuženih, dok su u pritvoru još Jovan Đogo, Stanko Ristić, Saša Badnjar, Ratko Vučetić i Borislav Ivanović.

U optužnici koju je Drugo općinsko tužiteljstvo u Beogradu podnijelo protiv deset optuženih, kako je prije nekoliko dana pisala beogradska "Politika", navode se adrese stanova u kojima se Mladić krio od sredine 2002. godine do januara ove godine. Riječ je o pet ili više unajmljenih stanova u Novom Beogradu, a optuženi koji su Mladiću pomagali plaćali su stanarinu i opskrbljivali ga hranom.

Ključni čovjek u sakrivanju Mladića, prema optužnici, bivši je oficir vojske Republike Srpske Jovan Đogo, koji je potkraj januara ove godine prvi uhićen kao Mladićev jatak i koji je, navodno, u junu 2002. godine počeo skrivati Mladića po beogradskim stanovima.