Dvorac Schönbrunn
0

VIDEO / Još deset dana do velikog BH Bala 2010.

Sarajevo-x.com
Jedan od najpoznatijih dvoraca svijeta, dvorac Schönbrunn u Beču, 27. marta bit će pun Bosne i Hercegovine. Gosti iz mnogih krajeva svijeta najavili su svoj dolazak na manifestaciju "BH Bal".

Organizatori iz Foruma mladih za očuvanje tradicije i kulture BiH u Austriji poručuju da se pripreme za ovu čarobnu noć privode kraju i da se na balu očekuju utjecajni ljudi, ne samo iz naše države. Sve ovo ima za cilj da se Bosna i Hercegovina predstavi kao multikulturalna, moderna ali istovremeno i tradicionalna država koja je spremna za Evropu.

BH Bal će ove godine djelovati kao društveno-medijsko-kulturna manifestacija, obogaćena novim sadržajima. Publika će tokom večeri imati priliku da uživa u kulturnoj baštini, duhovnoj i ljudskoj širini našeg naroda, uz program pun emotivnog naboja i jakog umjetničkog dojma.

Kroz večer će sve prisutne pratiti neke od najpoznatijih i najomiljenijih medijskih i muzičkih ličnosti, koje će biti zaslužne za ugodnu zabavu i provod.

"Jedina moja" i "Krivo je more" su samo neke od kultnih pjesama koje će izvesti grupa "Divlje jagode", a ko bi bolje interpretirao sevdah, ako ne ustoličena diva sevdaha i narodne muzike, zvijezda koja već tri decenije sija punim sjajem u samom vrhu estradnog neba na prostorima Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije - Hanka Paldum.

Spontanost i prirodnost pred kamerama čine ga prepoznatljivim bosanskohercegovačkim glumcem. Ove godine program Bosanskohercegovačkog Bala vodit će jedan od najomiljenijih glumaca - Milan Pavlović. Program je odabran i kreiran da zadovolji publiku svih generacija i stvori prepoznatljiv i identičan brend savršene večeri, poručuju organizatori.

I ove godine bal će imati humanu notu. Novac će se sakupljati za 17-godišnju Almu Hadžić iz Bihaća, koja boluje od restriktivne kardiomiopatije, rijetkog oboljenja srčanog mišića i trenutno čeka na transplataciju srca koja treba da bude izvršena u Beču. Almir Čehajić - Batko, predsjednik udruženja "Otvorena mreža" i Ličnost 2009. godine će voditi humanitarni dio programa BH Bala.

Iz organizacije BH Bala podvlače da i kada živimo u vremenu iz kojeg je često teško vidjeti svjetlo, upravo iz tog razloga je važno da aktivno radimo na prezentaciji naše države, unutar i van naših granica i pozivaju sve prijatelje Bosne i Hercegovine da se pridruže ovoj jedinstvenoj manifestaciji i rezervišu svoje mjesto preko www.bihbal.com i pomognu Bosni i Hercegovini na putu u Evropu.