BiH
0

Jones i Martinusz sa liderima SDA, Stranke za BiH i SDP-a

SRNA
Stuart Jones i Zoltan Martinusz
Stuart Jones i Zoltan Martinusz
Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz sastaće se danas u Sarajevu sa liderima SDA Sulejmanom Tihićem, Stranke za BiH Harisom Silajdžićem i Socijademokratske partije (SDP) BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Portparol SDA Salmir Kaplan potvrdio je Srni da će se lider ove stranke sa Jonesom i Martinuszom sastati u 11.00 sati i da bi glavna tema sastanka trebalo da bude mogućnost nastavka butmirskog procesa.

Damir Arnaut, savjetnik člana Predsjedništva BiH i lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića smatra da će glavna tema razgovora visokog američkog i EU zvaničnika sa predstavnicima Stranke za BiH biti ustavne promjene. 

   	Sastanak će biti održan u poslijepodnevnim satima, nakon čega će, vjerovatno, biti objavljeno saopštenje za javnost.

Portparol SDP-a BiH Damir Mašić potvrdio je da će delegacija ove stranke primiti Martinusza i Jonesa sa kojima će razgovarati o temama u vezi sa butmirskim procesom, napominjući da će teme sastanaka sa političkim liderima u BiH biti iste za sve. 	

O terminu i mjestu ovog sastanka, SDP BiH će naknadno informisati javnost.  

Zamjenik pomoćinika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz borave u BiH u okviru nastavka butmirskog procesa započetog 9. oktobra u bazi EUFOR-a u Butmiru.