BiH
58

JMB proteste u Tuzli obilježili originalni performans i izvanredna atmosfera

Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poslije protesta za JMBG pod nazivom "Cucla" i "Siperka", večeras su na Trgu slobode u Tuzli organizovani Art protesti koji su protekli u izvanrednoj atmosferi i sa originalnim performansom.

Uprkos tropskim vrelinama, nedjelji kao neradnom danu, mnogobrojni građani Tuzle, stariji i mlađe generacije, još jednom su protestovali zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju.

"Mnogo toga je rečeno, a oni koji donose odluke sada su na potezu. Jedno je sigurno, građani neće odustati od protesta sve dok se ne usvoji pomenuti zakon“, rekla nam je Alisa S., jedna od učesnica večerašnjih Art protesta na Trgu slobode.

Dio originalnog performansa bilo je 3D crtanje s Romanom Kuduzovićem, koje je pobudilo pažnju mlađe populacije. Nastupili su i denseri Kryptonight Crewea te DJ Jasmin Šahinagić.

Okupljeni su još jednom poručili kako iza njihovih mirnih okupljanja ne stoji niti jedna politička partija, već da oni žele isto ono što i većina građana iz svih dijelova BiH – usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Naredne sedmice također će se organizovati protesne aktivnosti.