BiH
0

Jesen je stigla na ulice gradova Balkana

Anadolija
Jesen, za mnoge najljepše godišnje doba, uveliko je stigla na prostore zapadnog Balkana.

To se ovog vikenda može primijetiti i na ulicama gradova.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH) navode da će danas u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 17 i 25 stepeni Celzijusa. I u narednim danima, nedjelju i ponedjeljak, temperature će iznositi između 17 i 23 stepena, sa naoblačenjem i kišom.

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, neki su s radošću dočekali novo godišnje doba, jer, kako ističu, nije ni hladno, ali ni pretoplo.

Sarajka Amila Hrustemović kaže da jako voli jesen, ali, priznaje, ne i kišu.

“Mislim da je ove godine jesenje vrijeme došlo malo ranije nego inače. Bilo bi dobro da smo imali još malo lijepog vremena”, kazala je Amila za agenciju Anadolija i dodala da je u svakom slučaju jesen mnogo ljepša od zime.

Jesen je najljepše godišnje doba i za Samru Lučkin.

“Ja sam septembarsko dijete i uživam u jeseni. To je moje najdraže doba godine. Uživam u šetnjama Vilsonovom i kad lišće počinje dobijati razne boje, žute, crvene. Uživam u tome”, kazala je Lučkin.

Alena Trgalović kaže da je hladno jesenje vrijeme razlog što ove godine ranije mora prekinuti treniranje na Vilsonom šetalištu.

Vili Pervan jedan je od građana bh. prijestolnice za koje je jesen najljepše godišnje doba.

Vili kaže da je jesen posebno ugodna za njegovu generaciju koja "ne podnosi ni pretoplo, niti prehladno vrijeme".

Jesen je nastupila 22. septembra, a traje do 22. decembra, kada nastupa kalendarska zima.