BiH
97

Jerlagić: Vjerujem da će nam pripasti jedno ministarstvo u Vladi FBiH

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže za Klix.ba kako ova stranka smatra da će biti ispoštovan raniji dogovor prema kojem će ovoj stranci u Vladi FBiH pripasti Ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Naime, prema dogovoru između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i Amera Jerlagića Stranci za BiH treba pripasti resor energetike.

No, nakon ulaska SBB-a u koaliciju stvari su se znatno promijenile. Amir Zukić, generalni sekretar SDA, rekao je danas za Klix.ba kako će SBB-u pripasti sva ministarstva na čijem čelu su bili kadrovi DF-a, a među njima i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, kaže za Klix.ba kako ipak vjeruje da će SDA poštovati prethodni dogovor te da će ovoj stranci pripasti obećano ministarstvo.

"U četvrtak bih trebao imati sastanak s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Tada ćemo imati razgovor i o tome", kazao je Jerlagić.

Izetbegović je ranije ponovio da ulazak SBB-a u vlast ne znači raskid dogovora sa drugim manjim strankama, prvenstveno sa Strankom za BiH i A-SDA.