BiH
49

Jerlagić: Sutra odlučujemo da li ostajemo u koaliciji u Federaciji BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić kazao je za Klix.ba kako je za sutra zakazana sjednica predsjedništva SBiH-a na kojoj će stranački organi odlučiti da li će ova stranka biti dio koalicije u Federaciji BiH.

"Za sutra u 17 sati zakazana je sjednica predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Na njoj ćemo odlučiti da li ćemo biti dio parlamentarne većine ili ne", kazao je Jerlagić.

Podsjećamo, prema dosadašnjim pregovorima Savez za bolju budućnost (SBB) će dobiti sva ministarstva na kojim se nalaze ili su se nalazili ministri iz Demokratske fronte.

Demokratska fronta je u Vladi Federacije BiH imala zamjenika predsjednika i ministra trgovine Aleksandra Remetića, ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića i ministricu životne sredine i turizma Snježanu Soldat.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prihvatio je ostavke Reufa Bajrovića i Snježane Soldat.

Ppredsjednik SDA Bakir Izetbegović na nedavno održanom sastanku sa predsjednikom SBiH-a predložio je da SBiH preuzme Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta na čijem čelu se nalazi Amir Zukić (SDA).

Više od godinu dana od dana održavanja općih izbora u BiH vlast u entitetu Federacija BiH još uvijek nije formirana i upitno je čak i to ko je u poziciji, a ko opozicija u entitetskim organima vlasti.

Naime, iz Demokratske fronte koja tvrdi da je opozicija saopćeno je kako neće povući sa funkcije potpredsjednika FBiH Milana Dunovića koji praktično čini vrh izvršne vlasti u FBiH što u prijevodu znači da ova politička stranka participira u izvršnoj vlasti i da nije opozicija. Dunović je kazao kako neće blokirati imenovanje novih ministara u Vladi FBiH.