Puračić kod Tuzle
0

Jerej demantuje navode da je zabranio snimanje ekipi RTV Lukavac

Sarajevo-x.com
Crkva u Puračiću (Foto: SODA Live)
Crkva u Puračiću (Foto: SODA Live)
Nakon što je direktor RTV LUkavac Midhat Sarajlić medijima poslao saopštenje u kojem stoji da je jerej crkve u Puračiću zabranio snimanje obreda u ovoj crkvi, te da nije htio poslati božićnu poruku vjernicima putem lukavačke televizije, demantom se javnosti obratio sam jerej.

Pantelić navodi kako je neprijatno iznenađen saopštenjem Sarajlića, te dodaje: "Niko od novinara, pa ni direktor Sarajlić lično, nije me kontaktirao zbog, kako se u saopštenju navodi, želje da se prenese dio 'blagdanskog' raspoloženja povodom obilježavanja Pravoslavnog Božića u Puračiću. Kontaktiran je moj parohijanin Miloš Jovanović po pitanju snimanja Božića u Puračiću i rekao sam da treba mene lično da nazove neko iz te TV kuće kako bi ja njihovu molbu proslijedio svojim pretpostavljenim na dalju nadležnost. Nažalost, mene niko nije zvao, nego se sada potpuno zlonamjerno plasiraju u javnosti neistine kojima se kalja ugled, ne samo sveštenika nego i crkve koju ja u Puračiću predstavljam."

Jerej puračićke crkve objašnjava da blagoslov za kontakte sveštenika s medijima daje episkop zvorničko-tuzlanski, tako da, ističe, on lično nema mogućnost da nekome nešto slično zabrani.

Uz poruku da su predstavnici svih medija dobrodošli u crkvenu opštinu Puračić, Pantelić je Sarajlića pozvao na saradnju i ispravljanje nesporazuma.