BiH
1

Jelko Kacin na skupu LDS-a BiH u Ilijašu

FENA
Jelko Kacin u Ilijašu (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Jelko Kacin u Ilijašu (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH – OO Ilijaš u subotu je održala svoj centralni predizborni skup.

Pred članovima, simpatizerima i gostima govorili su neki od kandidata za OV Ilijaš, na čelu sa nosiocem liste i predsjednikom OO Ilijaš, Nijazom Rastoderom. On je u svom govoru podvukao nekoliko bitnih stvari o kojima će Liberali voditi riječ kada uđu u vlast, uputivši jasnu poruku onima koji su vladali do sada da nisu mnogo učinili i da se mnogo toga mora mijenjati jer je očito da se ovako više ne može.

Kandidat Liberala za općinskog načelnika Bojan Zec Filipović u svom kratkom govoru istakao je da će kada se u naredne četiri godine završi auto put Sarajevo – Zenica do Ilijašana biti da li će neko tek proći ili svratiti ovdje jer ima šta da vidi.

"A Ilijaš je jedna velika sehara u kojoj ima mnogo toga lijepog", dodao je Filipović.

Gost skupa u Ilijašu bio je i predsjednik LDS BiH Amir Husarić koji je rekao da se u BiH liberalna misao širi raste i da se bez liberala ova zemlja više ne može ni zamisliti.

Poseban gost skupa bio je slovenački liberal, član Evropskog Parlamenta i specijalni izvjestilac za Srbiju, te dokazani prijatelj BiH, Jelko Kacin.

On je prisutnima govorio o odnosima EU i BiH i činjenici da evropski parlamentarci mogu pomagati narod u BiH ali ne mogu glasati za njega.

  • Razgovarao sam s vašim načelnikom prije ovoga skupa o ovim plakatama po gradu i nekim drugim stvarima, na što mi je on rekao da se mnogo ljudi vratilo poljoprivredi i voćarstvu. - Vrijeme je za žutu jabuku, objasnite to ljudima – rekao je na kraju Kacin, ukazujući time na činjenicu da je žuta jabuka simbol liberala.

Na kraju skupa prisutnima su predstavljeni i kandidati za OV Ilijaš i kandidat za načeknika općine Ilijaš Bojan Zec Filipović, javio je Radio Ilijaš.