BiH
0

Jelko Kacin danas u Sarajevu

FENA
Jelko Kacin, poslanik Evropskog parlamenta (EP) i potpredsjednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu doputovat će u nedjelju, 14. februara, u radnu posjetu Sarajevu, gdje će 15. i 16. februara učestvovati na 12. interparlamentarnom sastanku EP - BiH.

Delegacija evropskih parlamentaraca će se sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, rukovodstvom Parlamenta BiH, predstavnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, šefom Delegacije Evropske unije u Sarajevu Dimitrisom Kourkoulasom, visokim predstavnikom međunarodne zajednice i posebnim predstavnikom EU Valentinom Inzkom, španskim ambasadorom, predstavnicima nevladinih organizacija i drugim predstavnicima vlasti u BiH.

Kacin će se u nedjelju, 14. februara, u hotelu "Evropa" susresti s predstavnicima udruženja "Žene Srebrenice" i logoraša BiH, a uvečer učestvovati na javnoj tribini Liberalno demokratske stranke BiH o ulozi liberala u novoj Evropskoj komisiji i budućnosti jugoistočne Evrope, posebno zapadnog Balkana, saopćeno je iz Kacinovog kabineta.