BiH
0

Jelić: Najbitnije je da imamo Republiku Srpsku

FENA
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić izjavio je danas da je u RS-u u narednom periodu neophodno učiniti sve da se obezbijedi bolji život svim građanima, posebno da im se omogući posao.

On smatra da je to i realno uraditi kada su imaju na umu započeti projekti.

"U ovom trenutku je najbitnije da imamo RS, onako kako je definirano Dejtonskim mirovnim sporazumom", kazao je Jelić novinarima u povodu 9.januara koji se u obilježava kao Dan Republike i krsna slava - Sveti prvomučenik i arhiđakon Stefan.

Istaknuo je da dosadašnji postignuti rezultati ne mogu zadovoljiti, posebno one kategorije stanovništva koje su proteklih godina "osiromašeni, na neki način i poniženi, a radili su i stvarali RS".

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Boško Tomić smatra da je u RS, dolaskom Vlade Milorada Dodika načinjen značajan pomak za bolje uvjete života svih građana.

Napomenuo je da još nisu riješeni problemi boračkih kategorija, dodajući da bi to pitanje trebalo da bude riješeno provedbom novog zakona o pravima boraca i borački dodatak.

Povodom proslave Dana RS-a i krsne slave jutros je služena Sveta arhijerejska liturgija i obavljen slavski obred u sabornom hramu Svete Trojice u Banjoj Luci, a bit će položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske RS-a na groblju Sveti Pantelija. Vijenci će biti položeni i na Spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu na Trgu palih boraca i na Spomen kosturnici na Gradskom groblju i na grobnicu 12 Banjalučkih beba.