Sarajevo
0

Jelečević s predstavnicima zavoda MIO

FENA
Federalni ministar za rad i socijalnu politiku Perica Jelečević sa suradnicima primio je danas u Sarajevu predstavnike uprave i menadžmenta Federalnog zavoda MIO na zahtjev Upravnog odbora Zavoda, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

Kod Jelečevića su bili predsjedatelj Upravnog odbora Marinko Petrić i član Šefkija Elezović te Muhidin Subašić, privremeni direktor te Ivan Rogić, zamjenik direktora.

Razgovarano je o stanju u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje, o aktivnostima Vlade FBiH u vezi s osiguravanjem novca za isplatu mirovina pod povoljnijim uvjetima, kao i mogućnosti održavanja dostignute razine isplata mirovina i mogućim kretanjem u predstojećem razdoblju.

Također je razgovarano o drugim pitanjima koja opterećuju mirovinsko i invalidsko osiguranje u FBiH, a treba ih rješavati.

Ocijenjeno je da je neophodno sinhronizovano djelovanje Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Federalnog zavoda za mirovinsko osiguranje u vezi s osiguravanjem dostatnog novca u budžetu FBiH za 2010. godinu za obveze financiranja mirovina ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, pri čemu je bitno da se u ove aktivnosti uključi i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambenooslobodilačkog rata.