Sarajevo-Zenica-Kakanj
0

Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljadu sitih u tri bh. grada

Sarajevo-x.com
Udruženje altruista ‘DOBRO’ i ovaj mjesec organizira humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe paralelno u tri grada.

Sarajevska dvanaesta po redu humanitarna akcija pod nazivom ‘Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljadu sitih’, održat će 9 maja u tržnim centrima Mercator Dobrinja i Ložionička ulica, te Konzum BBI Centar, u terminu od 11 do 15 sati.

Šesta po redu akcija u Zenici održat će se isti dan u Konzumu u tržnom centru Džananović, u saradnji sa Udruženjem građana za afirmaciju humanih ideja - AHI, koje je u Zenici realizator akcije.

Orvi put se ova akcija održava i u Kaknju, u tržnom centru Konzum, u terminu od 11 do 15 sati.

Cilj akcije jeste prikupljanje osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština koje posjetioci tržnih centara ostavljaju u humanitarne korpe, a koje će kasnije biti dostavljene onima kojima je to najpotrebnije.

Udruženje ‘DOBRO’ ima za cilj spojiti ljude koji žele pomoći drugima i one kojima je ta pomoć neophodna. Ukoliko neko želi volontirati u akcijama koje ovo udruženje organizira javite se na broj telefona 062 621 524 ili putem e-mail adrese [email protected].