BiH
8

Jedna od lošijih sezona: Jahorina zatvorila zimske kapije, počele pripreme za ljeto

Piše: I. P.
Olimpijski centar Jahorina zaključio je zimsku sezonu 2015/2016 sa procjenom da se nažalost radi o jednoj od lošijih sezona u posljednjih 15 godina.

"Dva mjeseca zimske sezone bila su jako teška za Olimpijski centar Jahorina i za cjelokupnu destinaciju s obzirom da je ovo bila sezona sa manje snježnih padavina što uvijek uzrokuje tešku finansijsku situaicju i mnogobrojne probleme sa otkazivanjem rezervacija", rekla je Ivana Lizdek, predstavnica marketinga OC Jahorina.

Ona tvrdi da je rukovodstvo Olimpijskog centra u jednom dijelu sezone uspjelo obezbjediti minimalne tehničke uslove na stazama, ali da to u odnosu na prošlu godinu nije bilo ni blizu zadovoljavajućeg.

"Najkvalitetnije skijanje zabilježeno je u martu, i tada smo vikendima privukli dosta skjaša koji su imali priliku da uživaju. S obzirom da je sada već april, ne možemo očekivati da temperature budu zadovoljavajuće pa smo proglasili kraj zimske turističke sezone 2015/2016", objašnjava Lizdek.

"Ovo je jedan od najlošijih sezona jer u januaru i februaru inače očekujemo najveći broj posjetilaca. Zahvaljujući prethodnoj sezoni, mi možemo reći da su hoteli imali više gostiju jer se rezervacije ostvare u predsezonskom periodu. Ali zbog loše sveobuhvatne posjećenosti u januaru, dolaze otkazi rezervacija u februaru što to se nije moglo nadoknaditi u martu", pojašnjava Lizdek.

OC jahorina se polako priprema za proljetni i ljetni period koji bi trebao dovesti dosta posjetilaca. Ono što će za OC Jahorinu biti interesantno jesu škole u prirodi, ekskurzije i mnogobrojni seminari u okviru kongresnog turizma koji zauzima značajno mjesto u razvoju Jahorine.