BiH
0

"Jedinstveni informacioni sistem Grada Sarajeva"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac potpisala je Ugovor s direktorom Zavoda za telematske tehnologije Grada Sarajeva i načelnicima četiriju gradskih općina i Općine Ilidža u cilju nastavka realizacije Projekta "Jedinstveni informacioni sistem Grada Sarajeva".

Grad Sarajevo je sa 270.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta podržao ovaj projekt, koji ima za cilj uvođenje elektronske uprave i, samim tim, poboljšanje kvaliteta, dostupnosti, raspoloživosti i brzine odziva javne uprave prema građanima, poslovnim subjektima, nevladinom i drugim sektorima, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Općini Centar uplaćeno je 120.000 KM za nabavku računarske i programske opreme, stručno informatičko usavršavanje uposlenika, unapređenje i dogradnju lokalne računarske mreže, te unapređenje postojećih softverskih rješenja u cilju integracije sa JISGS i pružanje web usluga.

Po 30.000 KM dobile su općine Stari Grad i Novi Grad za unapređenje aplikativnog softvera, te Općina Novo Sarajevo za poboljšanje prostorno-atributnog informacionog sistema za katastar, urbanizam, inspekciju i stambeno.

Općina Ilidža podržana je sa 60.000 KM u cilju informatičke edukacije službenika, namještenika i vijećnika.