BiH
207

Jedan paketić za jedan osmijeh: Prikupljanje slatkiša i igračaka za djecu Maglaja

Klix.ba
Skupina aktivista organizuje prikupljanje slatkiša i igračaka za školarce u Maglaju pogođene velikim poplavama koje su ovaj grad zadesile 2014. godine. Događaj je isključivo humanitarnog karaktera i u njemu mogu učestvovati svi koji to žele.

Sve svoje donacije u vidu slatkiša i igračaka možete dostaviti u kafić Pravda, u ulici Radićeva br. 4. u Sarajevu do 27. decembra. Kontakt telefon na koji možete dobiti više informacija je 063/430-223.

"Želimo da obradujemo one koji se u ove praznične dane paketićima najviše obraduju. Krenut ćemo od maglajskih osnovaca, a nadamo se da ćemo moći obradovati i svu ostalo dječicu u Doboju, Janji, Zavidovićima i ostalim gradovima koje je zadesila poplava", kažu predstavnici neformalne skupine građana koji su se udružili za vrijeme velikih poplava u Maglaju.

"Pored toga, za učenike Osnovne škole "Maglaj" će biti organizovana i priredba u kojoj će Djed Mraz biti naš čuveni glumac i humanista Mladen Jeličić Troko sa kolegom klaunom Sašom", dodaju organizatori.