BiH
0

Jedan dan 33 učenika na funkcijama premijera, ministara i direktora

FENA
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Realizacija projekta "Tinejdžer, jedan dan direktor, ministar, premijer, lider u FBiH", u organizaciji nevladine organizacije "Djeca stubovi svijeta" i pod pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, počet će sutra.

Kako je najavljeno iz Ureda za informiranje Vlade FBiH, iz FBiH 16 učenika bit će direktori u bh firmama, 16 učenika ministri u Vladi FBiH i jedan učenik bit će premijer Federaciji BiH.

Učenica II gimnazije u Sarajevu Azra Numanović će mijenjati premijera FBiH, i zajedno sa premijerom Nedžadom Brankovićem predsjedavat će sastankom o budućnosti BH Airlinesa.

U nastavku ovog projekta, 30. maja učenici će kao direktori, ministri i premijer prisustvovati sjednici Vlade Federacije BiH na kojoj će iznijeti svoja iskustva koja su stekli 28. maja.

Na sjednici Vlade će biti dodijeljeni certifikati.

Ovom prilikom, premijer Vlade Federacije BiH Nedžad Branković, federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić i predsjednica NVO "Djeca stubovi svijeta" Fatima Hukić potpisat će Memorandum sporazumijevanja čime ova manifestacija prerasta u tradicionalnu.