HDZ 1990
0

Je li doista glas za HDZBiH ujedno i glas za SDA?

FENA
Koalicija HDZBiH - SDA ponovno je pokazala da najbolje djeluje kada se nađu u teškoj situaciji. Tako je, po informacijama s terena, u cijeloj Bosni, a dijelom i u Hercegovini, postignut dogovor između ove dvije stranke o prelijevanju hrvatskih glasova kandidatima SDA i obrnuto, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

Za to su najočitiji primjeri u srednjoj Bosni, gdje kandidati HDZ-a BiH za općinske vijećnike u pojedinim općinama na predizbornim skupovima pozivaju Hrvate da glasuju za SDA-ove kandidate za načelnike. Ovi dogovori između HDZ-a BiH i SDA u trenutku kada je hrvatski narod u BiH doveden u vrlo tešku situaciju, čemu su dobrim dijelom doprinijeli dogovori i dilovi između ove dvije stranke, vrijeđaju dostojanstvo hrvatskog čovjeka, ističe se u priopćenju.

U Hercegovini je indikativno da HDZBiH potiče nehrvatske stranke, a prije svega SDA, da na predstojećim izborima svoju potporu daju kandidatima za načelnike HDZ-a BiH, što ukazuje na daljnje funkcioniranje ove koalicije, koja hrvatskom narodu nije donijela ništa dobro, ali jeste grupi pojedinaca.

"Pozivamo sve Hrvate da u nedjelju, 5. listopada, izađu na izbore i svoj glas daju onima koji će se znati izboriti za njihova prava, a ne za one koji ih pozivaju da glasuju za SDA", stoji na krahu priopćenja iz HDZ-a 1990.