BiH
0

Javni poziv za dodjelu aprilskih nagrada grada Banje Luke

FENA
Povodom 22. aprila, Dana Grada Banje Luke, raspisan je javni poziv za ovogodišnju dodjelu nagrada.

Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su četiri nagrade, i to: Ključ Grada Banje Luke s poveljom «Počasni građanin Grada Banja Luka", Zlatni grb Grada, Plaketa Grada i Nagrada Grada mladima.

Za dodjelu nagrada utvrđeni su osnovni kriteriji, između ostalih: izuzetan doprinos u razvoju Grada radom i zaslugama u izgradnji,u stvaranju i njegovanju odnosa i tradicija s drugim lokalnim zajednicana, postignuti izuzetni rezultati u privređivanju, osvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, inovatorstva i racionalizacije, izuzetna ostvarenja i rezultati u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture.

Kriterij za dodjelu ovogodišnjih aprilskih nagrada je i doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama, ispoljena hrabrost u vanrednim situacijama na spašavanju ljudskih života i sprječavanja materijalne štete.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju da budu dostavljene s obrazloženjem i biografijom – za fizičke osobe, odnosno s referensama za pravne i fizičke subjekte do 2.aprila.

Sve inicijative treba dostaviti Skupštini grada – Komisiji za nagrade i priznanja.