BiH
0

Javni poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

FENA
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine pozvalo je roditeljime i članove porodica čija su djeca ubijena na području Sarajeva u opsadi 1992.- 1995. da, ukoliko to ranije nisu učinili, do 15. septembra popune obrazac u kojem se traže osnovni podaci o ubijenom djetetu.

"Roditeljima ili članovima porodica ubijene djece ili osobama koje raspolažu saznanjima o ubijenoj djeci, a koji dosad nisu Udruženju roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva popunili i dostavili potrebni obrazac, šaljemo posljednji poziv da do 15. septembra dođu u prostorije Udruženja u objektu Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu - ulica Halida Nazečića br. 4 (u krugu Opće bolnice "Abdulah Nakaš") i potrebnim podacima popune određeni obrazac," navodi se u saopćenju.

Isti obrazac bit će objavljen i u okviru Javnog poziva, u dnevnim novinama, a namijenjen je za sve one koji su, iz bilo kojeg razloga, spriječeni da dođu u prostorije Udruženja. Popunjeni obrazac može se poslati na adresu Udruženja ili na jedan od faksova: 033/561 - 353; 033/561-351 ili e-mailom: [email protected]. U prilogu Javnog poziva biće objavljen i preliminarni spisak ubijene djece, sačinjen iz raznih izvora, za koji Udruženje roditelja nema izvorne podatke i dokaze dobivene od roditelja ili članova porodica.

Udruženje u saopćenju podsjeća da su u završnoj fazi pripreme za izgradnju spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. Na tom spomen obilježju, u Velikom parku, bit će upisana samo imena djece ubijene na području Sarajeva u opsadi za koje roditelji ili članovi porodica daju saglasnost.