Tuzla
0

Javna prodaja imovine poreznog dužnika

FENA
Kantonalni ured u Tuzli Porezne uprave Federacije BiH danas je izvršio javnu prodaju imovine poreznog obveznika “Kešet“ d.o.o. Tuzla radi namirenja dugovanja za javne prihode.

Prodate su vitrine, ugaona garnitura te dvosjed, dok za preostalu zaplijenjenju imovinu navedenog poreznog obveznika nije bilo zainteresiranih ponuđača.

U direktnoj javnoj prodaji bila je i imovina poreznih obveznika: „Škaljića” d.o.o. Živinice, „Baltica” d.o.o. Tuzla, „Vis legisa”d.o.o. Tuzla, „Interinvesta” d.o.o Gradačac, „Ajamerca” d.o.o Lukavac, „Autodijelova” Tuzla, „Kipovi komerca” Tuzla, „Rudmonta”d.o.o Živinice, „Pitura” d.o.o Kalesija, „Solar ceradea” d.o.o Gračanica, „Jasterma” d.o.o. Kalesija. Nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava FBiH još jednom naglašava da je nažalost primorana da i prinudno naplaćuje dugove iz ranijih godina obveznicima koji ih nisu izmirili u roku. Pritom se poziva na Zakon o Poreznoj upravi Federacije BiH i druga podzakonska akta.

U postupku prinudne naplate vrši se pljenidba pokretne i nepokretne imovine, a zatim prodaja radi izmirenja dugova za javne prihode iz cjelokupne imovine dužnika.

To su krajnje mjere u svim slučajevima nakon što budu iscrpljeni svi drugi načini naplate neizmirenih poreznih obaveza, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.