Institut za nestale osobe BiH
0

Jasmin Odobašić ostaje bez posla

SRNA
Jasmin Odobašić
Jasmin Odobašić
Drugostepena disciplinska komisija Instituta za nestale osobe BiH donijela je danas rješenje o prestanku radnog odnosa šefu Pravnog sektora Instituta Jasminu Odobašiću.

Odobašić je izjavio Srni da će nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti tužbu protiv odluke disciplinske komisije kojom ostaje bez posla.

"Doneseno  je takvo sramno rješenje,  bez obzira što je i    u provostepenoj odluci disciplinske komisije  utvrđen  veliki broj grešaka, što su izmislili kojekakve stvari i što nisam prekršio radnu disciplinu ni po kom osnovu", rekao je Odobašić.

Prema njegovim riječima,  postupak protiv njega se vodi zbog toga što pojedinici žele nastaviti sa kriminalnim radnjama u  Institutu za nestale osobe  BiH.

Prvostepena disciplinska komisija Instituta za nestale osobe BiH  donijela je 30. aprila  rješenje o prestanku radnog odnosa Odobašiću.

Odobašić je ranije izjavio Srni da su Institut  za nestale osobe BiH i Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) poluprivatne organizacije, koje krše zakonske odredbe, te da se proces traženja nestalih u BiH namjerno odugovlači zbog novca koji je u opticaju.