BiH
39

Jasmin Imamović zvanično SDP-ov kandidat za gradonačelnika Tuzle

Piše: A. K.
Jasmin Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Imamović zvanično je kandidat Socijaldemokratske partije BiH za funkciju gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. Ovo je odlučeno u ponedjeljak na sjednici Gradskog odbora SDP-a u Tuzli.

Kako saznajemo, osim članstva Gradskog odbora SDP-a u Tuzli Imamović je podršku dobio i od vrha stranke u Sarajevu.

Iako se ranije najavljivalo da će za nosioca liste SDP-a na lokalnim izborima biti izabran ratni načelnik Tuzle Selim Bešlagić, do toga ipak nije došlo te je izabran doktor na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli Aleksandar Vujadinović.

Također, u narednih nekoliko dana u javnosti će biti objelodanjena i imena kandidata za sastav Gradskog vijeća u Tuzli.

Imamović je u nedavnom razgovoru za Klix.ba kazao da SDP skupa sa drugim lijevim partijama predstavlja najveći faktor integracije u BiH.

Kako je tada kazao, koncept vlasti koji nudi SDP zapravo je najbolji za Tuzlu i budućnost njenih građana.

"Koncept čine tolerancija, talenat i tehnologija. Mislim da je garant tolerancije SDP. Sigurno je čuvar multikulturalnog bića BiH i najveći mogući čuvar multikulturalnog bića Tuzle. Bez ovoga sve propada. Mislim da je svakome jasno da je Tuzla doživjela preporod, istina, ranjen 2014. godine klizištima, poplavama i socijalnim nemirima, u prvih 15 godina 21. stoljeća", istakao je tada Imamović.

Prvi čovjek Tuzle tada je dodao da se najbolja razlika u gradu soli primijeti usporedbom 2011. i 2016. godine.

"Ja sam sada gradonačelnik, kandidat SDP-a na prošlim lokalnim izborima, a odabran sam od građana. Dobijao sam glasove od građana, ali i onih koji nisu glasali za SDP. Uz SDP su uvijek i one partije koje nemaju nacionalni predznak. Smatram da samo te partije koje nemaju nacionalni predznak, ali i SDP mogu garantovati dosadašnji način života i toleranciju bez koje nema ništa", nastavio je prilikom nedavnog razgovora za Klix.ba aktuelni gradonačelnik Tuzle.