Jadranka Stojaković
0

"Japanci su se rasplakali jer im Bosanci žele pomoći"

Sarajevo-x.com
Jadranka Stojaković
Jadranka Stojaković
Poznata bosanskohercegovačka muzičarka koja već godinama živi u Tokiju javila se u program Radija RSG. Istakla je kako joj je veoma drago što Bosanci i Hercegovci žele pomoći Japancima i da su oni veoma zahvalni na tome.

RSG radio i RSG1 emitovali su danas specijalni otvoreni program "Vikend za Japan". Jadranka Stojaković koja godinama živi u Tokiju javila se direktno u program.

"Nadam se da će odziv na humanitarne brojeve biti dobar. Nekoliko Japanaca je dolazilo kod mene kući nakon zemljotresa kako bi mi pomogli u rehabilitaciji. Rekla sam im da su ljudi u BiH zainteresovani da im pomognu. Oni su se rasplakali. Naravno, mi im ne možemo novčano mnogo pomoći, ali i sama saosjećajnost za njih je velika stvar", istakla je Stojaković.

Mnogobrojne ličnosti iz javnog života BiH podsjetile su danas u specijalnom otvorenom programu RSG radija i RSG 1 Sarajevo na tragediju koja je zadesila Japan i japanski narod, te su pozvali na našu ljudsku obavezu, da budemo solidarni, probudimo savijest, svojim doprinosom narodu Japana pružimo podršku i nadu u bolji život.

Pokažite svoju solidarnost i podršku narodu Japana pozivom na humanitarne brojeve koji je već aktivirao Crveni križ/krst Federacije BiH i Crveni krst Republike Srpske:

Korisnici mreže BH Telecom pozivom na 090 291 032 doniraju 2 KM Korisnici mreže HT Mostar pozivom na 092 890 830 doniraju 1,80 KM Korisnici mreže M:Tel pozivom na 1433 doniraju 1 KM.