BiH
5

Jake policijske snage osiguravaju skupove u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U nekadašnjoj ulici Dobrovoljačka u Sarajevu danas će biti obilježeni događaji od 3. maja 1992. godine, a dolazak su najavili predstavnici boračkih udruženja s područja općine Stari Grad i Kantona Sarajevo, kao i delegacija iz Republike Srpske.

Jake policijske snage od ranih jutarnjih sati osiguravaju naselje oko ulice Hamdije Kreševljakovića, bivše Dobrovoljačke.

Očekuje se dolazak pripadnika Jedinstvene koordinacije boračkih udruženja Općine Stari Grad, "Unije veterana" i "Zelenih beretki" koji će polaganjem cvijeća odati počast poginulim saborcima koji su odbranili Sarajevo 1992. godine.

Također, počast stradalim pripadnicima JNA odat će delegacija iz RS-a koja će prvo prošetati ulicom Hamdije Kreševljakovića, a zatim zapaliti svijeće i položiti cvijeće na Drveniji.

U delegaciji će, između ostalih, biti ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predstavnici Ambasade Srbije u BiH.