BiH
0

Jahorina: Staza i šestosjed Skočine pušteni u rad

FENA
Jahorina
Jahorina
Zahvaljujući vještačkom osnježavanju, staza Prača/Skočine je odlično napravljena i danas je puštena u rad, potvrdila je Agenciji Fena rukovoditeljica prodaje i marketinga Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović.

Po njenim riječima uvjeti na ovoj stazi su fenomenalni, idealna je i u uvjetima kada je magla i duva jak vjetar jer se nalazi u prirodno zaštićenom prostoru.

"Garanciju skijanja na ovoj stazi imamo i narednih dana", kazala je Jovanović.

Ukoliko uvjeti budu dozvoljavali u dane vikenda, kada je najveća posjećenost, planiramo da pustimo u rad kompletno skijalište, naglasila je.

Kazala je da očekuju dobru posjećenost na Jahorini narednih dana i kada su u pitanju gosti koji će boraviti više dana, ali i dnevni gosti-gosti iz lokala koji dođu isključivo da uživaju u skijanju i šetnji na snijegu i čistom planinskom zraku.

Cijena polupansiona u hotelu "Bistrica" od 18. januara iznosi 66 KM.

"Za sve goste hotela "Bistrica" koji borave pet i više dana obezbijedili smo popust 20 posto na ski- pass pet i više dana", kazala je Jovanović.

Redovna cijena petodnevnog ski- passa iznosi 161, a s popustom 128.80 KM. Redovna cijena šestodnevnog ski- passa iznosi 187, a s popustom 149.60 KM.

Od 1. do 11. februara bit će održana manifestacija "Studentska zima" u organizaciji Ferijalnog saveza Republike Srpske.

"Studentska zima" pružit će priliku stotinama studenata da po povoljnim uvjetima na koristan način provedu zimovanje na Jahorini. Projekt će, kao i svake godine, obuhvatiti niz sportskih, obrazovnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti.

Koncert Ramba Amadeusa je predviđen za 7. februar u 21.00 sat u hotelu "Bistrica".

Boravak studenata planiran je u dvije grupe i to: prva grupa od 1. do 6. februara, a druga grupa od 6. do 11. februara.

"Participacija po učesniku je 220 KM. U cijenu aranžmana uključeni su troškovi: pet noćenja na bazi polupansiona u hotelu "Bistrica", prijevoza (bit će organiziran iz regionalnih centara), popusta na ski-pass i škola skijanja za početnike", kazala je Jovanović.