Planovi nakon zimske sezone
0

Jahorina privlačna i tokom ljeta

Sarajevo-x.com
Olimpijska ljepotica Jahorina ove godine bila je manje posjećena u odnosu na prethodne godine, potvrdila je za Sarajevo-x.com Zorica Stojanović iz Informativne službe Ski centra Jahorina.

"Razlog zašto je top sezona odnosno period od 27. decembra 2008. do polovine januara 2009. godine bio slabije posjećena jeste opća ekonomska kriza, ali i snijeg koji je kasnije pao. No, bez obzira na navedene okolnosti, to je period kada je Jahorina bila najposjećenija", kazala je ona.

Osim gostiju iz Bosne i Hercegovine, najveći broj posjetilaca dolazi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije kao i iz Makedonije, Mađarske, Rusije, Turske i ostalih zemalja.

Stojanović je podsjetila da se zimska odnosno skijaška sezona nastavlja do kraja marta, a sigurno i do aprila.

Visina snijega na Jahorini danas iznosi 140 centimetara, temperatura je minus tri stepena Celzijusa. Vrijeme je sunčano i uslovi za skijanje za sve ljubitelje zimskih radosti su idealni.

"Ipak, sniježna ljepotica Jahorina nije planina koja živi samo zimi, ona živi cijele godine. Radimo na popunjavaju smještajnih kapaciteta u proljetnom i ljetnom periodu, koji većinom uključuju razne sportske igre, seminare, pripreme sportista, kampovi, đačke ekskurzije, škole u prirodi", istakla je ona.