BiH
779

Jahorina ove godine među najpopularnijim skijaškim destinacijama

Klix.ba
(Foto: OC Jahorina)
Dobri uvjeti za skijanje i lijepo vrijeme privukli su veliki broj posjetitelja na olimpijsku ljepoticu Jahorinu koja je ove godine jedna od njapopularnijih skijaških destinacija u ovom dijelu Evrope.

Kako kažu iz Olimpijskog centra Jahorina ovog vikenda očekuje se veliki broj posjetilaca na Jahorinu, koji će moći uživati u prekrasnom planinskom ambijentu.

"Putevi do Jahorine su prohodni, a ulažu se i maksimalni napori za adekvatno rješavanje parking prostora u narednim danima s obzirom na to da očekujemo posjetu preko 5000 gostiju za vikend", ističu iz Olimpijskog centra.

Kapaciteti na Jahorini su popunjeni 100 posto kako u hotelskom smještaju tako i u vikend kućama i u apartmanima, a od 17. februara će opet biti dovoljno raspoloživih kapaciteta.

"S obzirom na trenutnu visinu prirodnog snijega i aktivnosti Olimpijskog centra "Jahorina" po pitanju proizvodnje vještačkog snijega, očekujemo da ćemo ovu zimsku sezonu produžiti u odnosu na prethodne, te da će i mjesec mart biti izuzetno atraktivan za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, kada će i cijene smještaja i ski-karata biti niže", kažu iz OC Jahorina.