Po izboru Tuzlanskog lista
0

Jadranka Kosor osoba godine Zapadnog Balkana

FENA
U povodu 3. godišnjice izlaženja Tuzlanskog lista, čitatelji i redakcijski kolegij odlučili su Jadranku Kosor, predsjednicu Vlade Republike Hrvatske proglasiti za osobu godine Zapadnog Balkana.

Glavna i odgovorna urednica Tuzlanskog lista Jasna Subotić kazala je da su najnoviji događaji vezani za isključenje Ive Sanadera iz HDZ-a, raščišćavanje s brojnim aferama, podrška novoizabranom predsjedniku Ivi Jospipoviću, kao i odgovornost prema javnosti i njena dostupnost medijima kriteriji kojima se rukovodio redakcijski kolegij pri odabiru osbe godine.

"Njeno energično i znalačko vođenje i Vlade i HDZ-a golemi je faktor stabilizacije prilika u Hrvatskoj koja je svakim danom sve bliža i bliža Europskoj uniji. Na tom putu prepoznatljiv je doprinos gospođe Kosor, koja zasluženo nosi epitet osobe godine u regiji“, smatraju u Tuzlanskom listu.

Predsjednici Vlade Republike Hrvatske plaketa Tuzlanskog lista bit će uručena na posebnoj svečanosti, a pored predsjednice Kosor, priznanja će dobiti još 13 osoba iz javnog, gospodarskog, političkog i kulturnog života BiH i regije.