Žele kupiti stanove
8

Jackpot Lutrije BiH osvojila grupa igrača iz ZDK

Klix.ba
U centralu Lutrije BiH javili su se dobitnici jackpota u iznosu od 2.241.741 KM. Riječ je o grupi igrača iz Zeničko-dobojskog kantona koji su listić uplatili u Žepču.

Grupa igrača, koja je željela ostati anonimna, lisić je uplatila u prolazu kroz Žepče, jer, kako su kazali, zbog posla kojim se bave putuju širom BiH.

Svake sedmice uplate po nekoliko listića za redovna ili vanredna kola TV tombole Bingo u različitim gradovima BiH, a nekada ih bude i više od tri igrača u grupi.

Posljednji put, 30. novembra, zaustavili su se na prodajnom mjestu Lutrije BiH u Ulici Stjepana Tomaševića bb. u Žepču, odigrali i nastavili putovanje.

Kazali su da TVBingo igraju od 2002. godine i oduvijek su vjerovali da mogu dobiti jackpot, ali su do sada uglavnom osvajali peterce.

Izvlačenje je pratio jedan od igrača, a kada je shvatio da su dobili više od dva miliona KM pozlilo mu je od sreće, pa mu je supruga morala davati tablete za smirenje.

Ostalim igračima je javio putem telefona, no oni su mislili da se njihov suigrač šali. Ali kada su sutradan provjerili na web-stranici Lutrije BiH zvanični izvještaj 48. kola, znali su odmah da su upravo oni dobitnici, jer se njihov serijski broj listića pokazao kao dobitni.

Kako su istakli, sada prvo žele riješiti stambena pitanja svojih porodica.